fbpx

Membrii familiilor personalului misiunilor diplomatice ale R. Moldova în Belgia vor putea fi angajați în țara de reședință

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei privind angajarea remunerată în câmpul muncii a unor categorii de membri ai familiilor personalului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, soții, soțiile și, în unele cazuri, copiii angajaților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare vor putea fi angajați în statul în care au fost detașați. Acest drept se va acorda în baza cererii și doar pe durata aflării acestora în misiune. Anularea restricțiilor de angajare va contribui la perfecționarea profesională a acestora.

De menționat că în Regatul Belgiei, Republica Moldova are deschise două misiuni diplomatice: Ambasada pe dimensiunea bilaterală și Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană. În cadrul acestora activează 14 diplomați și personal administrativ-tehnic. Totodată, în prezent, Ambasada Regatului Belgiei, cu sediul la București, este acreditată prin cumul și pentru Republica Moldova. Respectiv, partea belgiană va putea beneficia de prevederile acestui tratat când va avea diplomați rezidenți pe teritoriul țării noastre.

Până acum, Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu mai multe state, printre care SUA, Franța, Germania, Canada, România, Portugalia.

Proiectul de ratificare a Acordului a fost votat, în două lecturi, de 58 de deputați.

Articole asemănătoare

Back to top button