fbpx

Maia Sandu pleacă la Berlin. Întrevederile pe care le va avea șefa statului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în perioada 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Deplasarea are loc la invitația omologului său, Frank-Walter Steinmeier.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Sandu va avea o întrevedere cu președintele germane, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, președinte va avea o discuție cu Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene. Potrivit unui comunicat emis de Președinție, printre oficialii de rang înalt, cu care se va întâlni lidera de la Chișinău se numără:

  • Armin Laschet, Premierul Renaniei de Nord-Westfalia, președintele Partidului Creștin-Democrat;
  • Heiko Maas, ministrul Federal al Afacerilor Externe;
  • Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul Federal al Apărării;
  • Günther Krichbaum, președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene;
  • Norbert Roettgen, președintele Comisiei pentru politica externă

La Berlin, Sandu urmează să pună în discuție mai multe subiecte precum modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, dar și îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

La fel, Președintele Maia Sandu va participa la discuția publică „Moldova – un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu Norbert Lammert, președintele Fundației și de Gerhard Wahlers, secretar General adjunct al acesteia.

Din delegația oficială care o va însoți pe Maia Sandu, în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

Articole asemănătoare

Back to top button