fbpx

Mai mult de 10 tone de prune moldovenești, distruse în Rusia. Explicația Rosselhoznadzor

Autoritățile din Rusia au distrus mai mult de 10 tone de prune moldovenești. Specialiștii Rosselhoznadzor afirmă că fructele erau infectate cu molie orientală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parazitul a fost depistat în fructe la controlul fitosanitar realizat în regiunea Moscova. Prezența insectelor a fost confirmată și de analizele de laborator, iar proprietarul mărfii – informat.

Conform autorității, acesta a luat decizia de a distruge lotul de 10,39 de tone de prune. În conformitate cu prevederile legislației ruse, fructele au fost distruse sub controlul Rosselhoznadzor.

Molia orientală este un parazit care afectează fructele și lăstarii mai multor plante fructifere. Insecta este originară din China, dar a fost introdusă în Japonia și America de Nord, iar actualmente se regăsește și în Europa, Asia, America de Sud. Hawaii, Maroc, Mauritius, Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă.

Începutul zborului fluturilor din coconul în care au hibernat în perioada iernii are loc primăvara, când temperatura medie zilnică este de +15 grade. Pe teritoriul Republicii Moldova insecta dezvoltă trei generații pe an: în mai-iunie, iulie-august și septembrie, în cazul condițiilor meteo sunt favorabile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button