fbpx

video | Protest în centrul capitalei: Manifestanții Partidului Șor s-au adunat în fața Președinției

Protest în centrul Chișinăului. Sute de manifestați ai Partidului Șor s-au adunat în fața Președinției pentru a protesta împotriva guvernării. Evenimentul a început în după-amiaza zilei de duminică, 25 septembrie, la ora 15:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și au adus lozinci critice la adresa guvernării. Zeci de corturi se află în fața Parlamentului încă de duminică, 18 septembrie, atunci când a fost organizată o manifestație între spațiul dintre Parlament și Președinție.

Organizatorii susțin că șoferii care urmau să transporte oamenii la manifestație ar fi fost amenințați de către reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), că mijloacele de transport vor fi stopate. De asemenea, ar fi fost amenințate și firmele de transport că vor rămâne fără licență, dacă vor duce protestatari la mitingurile antiguvernamentale.

Amintim că la protestul de duminică, 18 septembrie, au participat mii de persoane, iar o parte dintre acestea au rămas să manifesteze în continuare, în scuarul Parlamentului fiind instalate mai multe corturi. Potrivit organizatorilor, manifestațiile vor avea loc non-stop „până când guvernarea își va da demisia”.

Totodată, oamenii legii au declarat că „manifestanții au un comportament antisocial, neadecvat, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise și aruncă deșeuri în locuri publice”. De asemenea, una dintre protestare ar fi agresat o polițistă. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a sesizat Primăria municipiului Chișinău, solicitând intervenția municipalității, fiindcă „nu s-a luat atitudine, iar participanții la protest admit în continuare nereguli”.

Articole asemănătoare

Back to top button