fbpx

video | O protestatară din centrul capitalei ar fi agresat o polițistă: A fost pornit un proces penal

Marți, aproximativ la ora 10:00, o participantă la acțiunea de protest din centrul capitalei ar fi agresat o polițistă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, care se afla în serviciu la menținerea ordinii publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea cazului. Pe acest caz a fost pornit un proces penal.

„Poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente.

Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întruniri, fie vor instiga sau comite acte de violență, vor purta răspundere conform legislației.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, comunică oamenii legii.

Menționăm că mii de persoane s-au adunat duminică în centrul Chișinăului pentru a protesta împotriva guvernării.

Protestul, organizat de Partidul Șor și PCRM, s-a desfășurat în spațiul dintre Președinție și Parlament. O parte dintre aceștia au rămas să manifesteze în continuare, în scuarul parlamentului fiind instalate mai multe corturi.

Amintim că președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat în timpul protestului de duminică din fața Președinției că manifestațiile pașnice vor continua până când PAS și Maia Sandu nu vor pleca de la guvernare.

Articole asemănătoare

Back to top button