fbpx

video | Își fac nevoile pe unde apucă. Poliția: Protestatarii care se află în corturile din centrul capitalei „au un comportament neadecvat”

O bună parte dintre protestatarii care de două zile locuiesc în corturile instalate în centrul capitalei au un comportament neadecvat. Anunțul a fost făcut de către oamenii legii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Manifestanții au un comportament antisocial, neadecvat, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, etc,” se arată într-un comunicat emis de poliție.

La fel, autoritățile au anunțat că printre protestatari se numără și persoane vârstnice și bolnave, fiind deja înregistrate mai multe cazuri când aceștia ar fi avut nevoie de ajutor medical.

În acest context, autoritățile au venit cu un îndemn către organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, mai mult, să aibă grijă de persoanele vârstnice, bolnave, să nu admită încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane.

Menționăm că anterior, protestatarii au încercat să instaleze corturile pe partea carosabilă, însă, la solicitarea poliției le-au transferat în scuarul parlamentului.

Totodată, oamenii legii au informat și primarul general al capitalei despre încălcările care se admit, pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a manifestației.

Menționăm că mii de persoane s-au adunat duminică în centrul Chișinăului pentru a protesta împotriva guvernării.

Protestul, organizat de Partidul Șor și PCRM, s-a desfășurat în spațiul dintre Președinție și Parlament. O parte dintre aceștia au rămas să manifesteze în continuare, în scuarul parlamentului fiind instalate mai multe corturi.

Amintim că președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat în timpul protestului de duminică din fața Președinției că manifestațiile pașnice vor continua până când PAS și Maia Sandu nu vor pleca de la guvernare.

Articole asemănătoare

Back to top button