fbpx

video | Incident la Președinție? Sergiu Sîrbu n-ar fi fost lăsat să intre la ședința CSS: Am fost practic scos cu forța de ofițerii de pază

Deputatul Sergiu Sîrbu, președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică, nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), programată pentru această dimineață. Cel puțin asta afirmă reprezentanții platformei parlamentare Pentru Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 13:40) Sergiu Sîrbu a declarat că a fost „bruscat de ofițerii de pază și practic scos cu forța din instituția prezidențială”, în condițiile în care a primit o scrisoare oficială prin care a fost invitat la ședință.

Dar azi dimineața am găsit pe poștă o scrisoare cu recomandarea de a mă abține de a veni la ședință. Scrisoarea are denumirea „scrisoare lui Serioja Sîrbu”. Trec peste faptul că s-a trecut peste limbajul oficial, dar s-au trecut liniile roșii”, a declarat reprezentantul Pentru Moldova.

Acesta afirmă că în ultima scrisoare drep motiv pentru recomandarea de a se abține de la a participa la ședință este un conflict de interese. „Bănuiesc că este vorba despre subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău”, a adăugat el, menționând că nu are nimic în comun cu aceasta.

Potrivit lui Sîrbu, potrivit legii, el participă la ședințele CSS ca reprezentant al Parlamentului.

Președintele Maia Sandu încalcă deliberat nu doar Constituția, dar și regulile elementare. Asistăm la un abuz și e grav. Și nu e vorba de deputatul Sergiu Sîrbu, dar este subminată și autoritatea Parlamentului”, a spus acesta.

Amintim Maiei Sandu că Președinția nu e o instituție personală, iar ședința CSS nu este o ședință de partid. Condamnăm vehement cazul de astăzi și vom merge pe căile legale pentru a-i pedepsi pe cei care fac acest abuz”, a mai spus el.

Știrea inițială:

În legătură cu acest subiect, platforma Pentru Moldova a anunțat un briefing de presă la Parlament, la ora 13:30.

Precizăm că, în calitatea sa de președinte al Comisiei parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică, Sergiu Sîrbu este membru din oficiu al CSS.

Amintim că președinta Maia Sandu a convocat pentru astăzi o ședință a CSS. La întrunire se vor discuta mai multe subiecte, printre care și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button