fbpx

live, update | Guvernul Gavrilița se întrunește în prima ședință: Au loc eliberări din funcții

Guvernul Gavrilița se întrunește în prima ședință a Executivului. Cabinetul de miniștri va începe adunarea la ora 15:30. De menționat este faptul că pe agenda ședinței există un singur subiect: cu privire la cadre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vă informăm că astăzi, 9 august, la ora 15:30, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița va conduce prima şedință a Guvernului”, a transmis Executivul.

update, 15:53 Rosian Vasiloi a fost numit șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

update, 15:50 Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a cerut rechemarea ambasadorului R. Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc.

În același timp, MAEIE a eliberat din funcție mai mulți secretari de stat: Daniela Cujbă, Dumitru Socolan și Gheorghe Leucă.

update, 15:49 Ministerul Economiei și Infrastructurii, eliberări din funcție: secretarii de stat Iuliana Drăgălin, Mihail Lupașco și Mariana Botezatu.

update, 15:45 Gabriela Cuneva, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, a fost eliberată din funcție.

update, 15:40 A început ședința Executivului. Prim-ministra Natalia Gavriliță a început prin a adresa un mesaj miniștrilor: „…În primele luni trebuie să fiți pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori. Mă interesează cine sunt oamenii din ministere care au beneficiat pe urma schemelor de delapidare…”, a subliniat Gavrilița.

„Mesajul este simplu. Cei care fură – da-ți afară, iar cei care lucrează – promovați”, a mai menționat oficiala.

Urmărește LIVE ședința Guvernului:

Garnitura Gavrilița vot de încredere din partea deputaților la 6 august curent. Atunci, 61 de Parlamentari PAS și-au dat votul de încredere pentru noul cabinet de miniștri.

 

Articole asemănătoare

Back to top button