fbpx

Litvinenco, după ce procurorul general a apostrofat politicienii: „Nici modificările legislative nu au fost operate, nici alte lucruri nu s-au întâmplat”

După ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat în cadrul unui briefing că „asistăm la presiuni îngrijorătoare, iar politicienii vor o Procuratură independentă, dar care va depinde doar de ei”, deputatul Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție. Parlamentarul afirmă că „s-au rostit multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deputatului, nu este clar din partea cui vin presiunile asupra Procuraturii și prin ce se manifestă acestea. Totodată, Litvinenco susține că nu au fost operate modificări legislative, însă „au fost eliberați niște hoți și achitați niște criminali”

„Sper tare că acțiunea de azi este doar una regretabilă și nu este sugerată pe persoane rău intenționate. Și, da – vom continua mai departe să acționăm prin instrumentele pe care ni le oferă Constituția și legile țării (indiferent dacă cineva le califică drept „presiuni”), astfel încât Procuratura să apere interesul public, să pună la pușcărie hoții și infractorii, să facă dreptate pentru oamenii acestei țări”, declară Litvinenco.

Precizăm că, în cadrul unui briefing susținut în această dimineață, Alexandr Stoianoglo a lansat un apel către structurile europene. Acesta se referă inclusiv la subminarea independenței procurorilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button