fbpx

Le vor încălzi piciorușele și sufletele: Peste 300 de copii cu nevoi speciale din Gagauzia vor primi gratuit încălţăminte de iarnă

Peste 300 de micuți din Găgăuzia, cu patalogii ale aparatului locomotor, au fost surprinși frumos de Fundaţia din Olanda „Max face possible” şi de Direcţia pentru educaţie din cadrul executivului autonomiei. Datorită unui proiect de binefacere, copiii vor primi în dar încălțăminte specială de iarnă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O asemenea inițiativă a mai fost luată doi ani în urmă, susține directoarea Centrului de susţinere psihosocială din oraşul Vulcăneşti, Nadejdei Mocan. Potrivit ei, 325 de suflete mici, cu diferite maladii ale aparatului locomotor şi din familii defavorizate, au primit atunci încălțăminte specială de pentru sezonul rece.

„În acest an, de asemenea, vom asigura cu încălţăminte nouă peste trei sute de copii din autonomie. Inginerii fabricii care confecţionează această încălţăminte specială s-au deplasat în regiune și au luat măsurile necesare, ţinând cont de caracteristicile individuale ale beneficiarilor. Totodată, împreună cu părinţii, au fost determinate culoarea şi modelul încălţămintei, după care specialiştii au purces la lucru”, a explicat Nadejda Mocan, pentru gagauzinfo.md.

Materialele din care vor fi create cizmulețele sunt produse în Italia. Încălțămintea va ajunge în Găgăuzia la sfârșit de octombrie.

Articole asemănătoare

Back to top button