fbpx

Kremlinul susține că nu deține informații despre un presupus plan de Unire a R. Moldova cu România

Rusia susține că nu deține informații despre un presupus plan de unire a Republicii Moldova cu România. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu, nu aș spune că avem detalii pe acest subiect. Pe de altă parte, într-adevăr, știm bine că în Moldova există anumite forțe care susțin ideea, aici probabil nici măcar nu e vorba de unire, dar de asimilarea Moldovei de către România. Într-adevăr, există astfel de forțe în Moldova. Știm despre asta”, a spus Dmitri Peskov pentru Ria Novosti.

Amintim că ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri, 8 iunie, că „se pregătește o conexiune militară și politică a țării noastre la teritoriul României, cu renunțarea la neutralitate”.

„Se vede foarte clar că Maia Sandu și stăpânii ei din exterior merg pe scenariul ucrainean, provocând destabilizarea intenționată a situației, iar unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică ce se dă acum în această regiune”, a scris Dodon pe rețelele de socializare.

Citește și: video | Moscova, despre posibile livrări de armament NATO: Nu va contribui la securitatea R. Moldova

 

Articole asemănătoare

Back to top button