fbpx

video | Moscova, despre posibile livrări de armament NATO: Nu va contribui la securitatea R. Moldova

Problema unei posibile livrări de armament din Occident în Republica Moldova se află din nou printre subiectele de discuție ale Moscovei. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, se arată îngrijorată că alte țări ar „împinge” țara noastră mai aproape de NATO și ar utiliza „operațiunea militară specială” din Ucraina ca pretext.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, livrările de armamente nu vor contribui însă la consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova.

„De la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, am văzut că Moldova încearcă activ să impulsioneze o cooperare mai agresivă cu NATO. Desigur că sporirea securității proprii este un drept suveran al oricărui stat, însă greu de crezut că alimentarea Moldovei cu arme NATO corespunde unor astfel de intenții, la fel cum va respecta statutul de neutralitate al țării, așa cum este prevăzut în Constituție”, a declarat Zaharova.

Totodată, ea a vorbit despre posibilitatea implicării reprezentanților străini în protejarea hotarelor și crearea unui cadru legal pentru activitatea în R. Moldova a misiunii agenției europene Frontex, scrie Ria Novosti. Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse a menționat că Moscova monitorizează acest proces.

Articole asemănătoare

Back to top button