fbpx

Katayama, ambasadorul Japoniei la Chișinău, și-a încheiat mandatul în R. Moldova. A primit „Ordinul de Onoare”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Yoshihiro Katayama, ambasadorul Japoniei la Chișinău, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră. Șefa statului i-a conferit ambasadorului „Ordinul de Onoare”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialii au discutat agenda bilaterală, iar șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Japonia, fiind al treilea cel mai mare donator de asistență pentru dezvoltare al țării noastre.

Președinta Maia Sandu a menționat atât domeniile prioritare de asistență japoneză, precum sănătatea și agricultura, cât și ajutorul acordat în regim de urgență pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 și a crizei refugiaților. La fel, șefa statului a subliniat rolul investițiilor nipone în Republica Moldova, datorită cărora au fost deschise mai multe întreprinderi și create mii de locuri de muncă.

Yoshihiro Katayama a abordat diverse probleme la sediul din Tokyo, inclusiv securitatea națională și relațiile economice cu America de Nord. Diplomatul și-a început activitatea externă în România cu zeci de ani în urmă. De asemena, Katayama a fost delegat în misiuni diplomatice și în alte țări, printre care: Canada, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Kenya.

Yoshihiro Katayama a fost numit ambasador al Japoniei la Chișinău, în ianuarie 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button