fbpx

Istoria se repetă? CC a respins suspendarea decretului de desemnare a lui Grosu la funcția de premier

Curtea Constituțională a respins solicitarea socialiștilor de a suspenda decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de premier. Legalitatea documentului va fi examinată pe 22 martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sesizarea aparține deputaților socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea. Aceștia susțin că Maia Sandu ar fi încălcat hotărâri anterioare ale Curții.

Amintim că, după ce Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura și nu mai vrea să devină premier, Maia Sandu l-a desemnat la această funcție pe actualul lider PAS, Igor Grosu. Socialiștii susțin că fost ambasadoare ar fi fost supusă presiunilor.

Ulterior, Durleșteanu și-a explicat decizia, punctând că știa despre scenarii care se elaborează pe la spatele ei și că a insistat ca în Guvern să nu fie persoane fin fracțiuni. Pe de altă parte, Igor Dodon afirmă că fosta ministră era candidata de rezervă a socialiștilor, iar persoana care ar fi trebuit să fie desemnată de formațiune a luat decizia de a nu se candida în ultimul moment, fără a îi pronunța numele.

Amintim că, anterior, și decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița nu a fost suspendat, desemnare ei, însă, a fost ulterior declarată neconstituțională.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button