fbpx

video | „Investitorii susțin propunerea”. Deși se declară deschis spre discuții, Guvernul nu renunță la plafonarea taxelor locale în pofida protestelor primarilor

Ion Chicu a comentat din nou subiectul plafonării taxelor locale, referindu-se și la protestul organizat săptămâna trecută de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și un grup de primari împotriva inițiativei Executivului. „N-o să comentez prea mult despre cine stă în spatele acestui protest”, a spus premierul, afirmând că propunerea este susținută de „marea majoritate a investitorilor”, vine în susținerea businesss-ului și nu înrăutățește situația autorităților publice locale (APL).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Invers – autoritățile publice locale vor avea mai multe instrumente de a-și consolida baza bugetar-fiscală. Vrem să asigurăm mai multă previzibilitate pentru investitori. Pentru că ei vor să știe care sunt taxele locale pentru acest an și pentru anii următori. Actualmente nu este posibil, de asta am venit cu această inițiativă”, a declarat Ion Chicu luni dimineața.

Dacă APL au rezerve, putem discuta inclusiv în Parlament, dar nu trebuie să torpilăm inițiative susține de business. Că nu e vorba de Guvern, sunt inițiative susținute de business”, a spus premierul.

Șeful Guvernului a anunțat că proiectul bugetului de stat pentru 2021 urmează a fi examinat în ședința de Guvern de astăzi, de la ora 17:00.

Citește și: video | Cum reacționează Chicu la criticile oamenilor de cultură privind interzicerea concertelor și spectacolelor de teatru

Amintim că aleșii locali susțin că plafonarea taxelor locale este o imixtiune în activitatea lor și că funcționarii din capitală nu cunosc situația mai bine decât ei. Potrivit lor, plafonarea taxelor locale încalcă principiile constituționale și internaționale ale autonomiei locale şi le reduce posibilitatea de a soluționa efectiv problemele localităților.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button