fbpx

video | Cum reacționează Chicu la criticile oamenilor de cultură privind interzicerea concertelor și spectacolelor de teatru

Premierul spune că regretă „foarte mult” restricția impusă teatrelor de a nu desfășura spectacole, dar afirmă că această măsură este una necesară în eforturile autorităților de a combate răspândirea noului coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui briefing de presă de luni dimineața, Ion Chicu a declarat că speră că oamenii de cultură vor supraviețui acestei perioade în care, până la 15 ianuarie, se interzice organizarea de concerte și piese de treatru.

Totodată, Chicu spune că angajații din domeniul Culturii vor continua să-și primească salariile.

Mulțumesc pentru înțelegere aomenilor din cultură care înțeleg situația. Ei pot continua repetițiile, însă nu putem perite spectacolele și concertele cu spectatori. Nu sunt măsuri că așa vrea Chicu, sunt măsuri care se iau în toată Europa”, a mai declarat acesta.

Amintim că CNESP a instituit de luni, 30 noiembrie, noi restricții privind situația epidemiologice, printre care se regăsește și interdicția desfășurării de concerte și spectacole teatrale.

Această restricție a fost critică de mai mulți oameni de artă, care susțin că vizita la teatru prezină un pericol mult mai redus în comparație cu alte activități permise în această perioadă. Unii dintre aceștia s-au arătat dezamăgiți de decizia autorităților.

Citește și: „Nu mai avem locuri în spitale și nici personal suplimentar”. Chicu se așteaptă la majorarea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button