fbpx

Întreprinderile de stat ar putea să fie lipsite de pază particulară. Guvernul a dat aviz pozitiv

Instituțiile statului ar putea să nu mai fie păzite de companii de securitate private. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi la ședința Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Miniștrii au dat aviz pozitiv ca obiectivele de importanţă strategică a statului să nu mai poată semna contracte de prestare de servicii cu firmele private. Hotărârea va ajunge în Parlament, unde se va decide dacă va fi aprobată sau nu.

„Este un proiect de lege care o să ne ajute să mai dezmembrăm o schemă de corupție alcătuită de regimul oligarhic. Foarte multe instituții de stat erau „păzite” de firmele lui Plahotniuc sau ale oamenilor lui. Nu e clar, aceste contracte erau atribuite într-un mod foarte dubios și despre modul în care erau păzite aceste instituții am văzut și noi pe pielea proprie”, a accentuat Maia Sandu.

Lista obiectivelor asupra cărora paza particulară se interzice:

1. Ministerele și structurile organizaționale din sfera lor de competență

2. Autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale din sfera lor de competenţă, inclusiv instituțiile publice finanțate de la bugetul de stat

3. Autoritățile publice autonome

4. Obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor, muniţiilor, materialelor explozibile și substanţelor radioactive

5. Obiectivele de păstrare și depozitare a substanțelor narcotice, psihotrope şi a precursorilor (cu excepţia instituţiilor medicale şi farmaciilor private)

6. Instanţele judecătoreşti și Procuratura

7. Întreprinderile de stat şi/sau societățile comerciale cu capital de stat și societățile comerciale cu capital social majoritar de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button