fbpx

Guvernul știe că Rusia acumulează serurile, dar nu are confirmare oficială că vom primi 180.000 de doze de Sputnik V

Guvernul nu are o confirmare oficială că Rusia ne va dona 180.000 de doze de Sputnik V. Cel puțin asta a declarat Aureliu Ciocoi în studioul TV8, deși liderul socialiștilor, Igor Dodon, promitea săptămâna trecută că serul va ajunge în scurt timp în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit șefului Guvernului interimar, din discuțiile purtate cu Fondul care gestionează livrările preparatului, Federația Rusă acumulează numărul declarat de donații. Acest presupune că atunci când va fi disponibil lotul, ar putea fi discutată oferirea.

„Știu că într-adevăr Federația Rusă acumulează numărul declarat de donații și în momentul în care va fi acumulată cantitatea respectivă, bănuiesc că deja vom purcede la discuții concrete. (…) Din câte văd, se lucrează la acest subiect, dar rămâne doar să vedem confirmările oficiale, care vin prin canale diplomatice către Ministerul de Externe, prin care se anunță că lotul este gata de livrare”, a spus Ciocoi.

Amintim că, săptămâna trecută, în cadrul vlogului său, Igor Dodon anunțat despre donația de 180.000 de doze de Sputnik V, dar și a negociat achiziția a jumătate de milion de doze, în pofida faptului că nu are atribuții. Ulterior, reprezentantul Guvernului a punctat că nu se pot achiziționa doar serurile scoase pe piață de un singur producător.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button