fbpx

Republica Moldova ar urma să primească 180.000 de doze de vaccin Sputnik V. Lotul ar putea ajunge în următoarele zile

În timpul vizitei sale de două zile la Moscova, Igor Dodon a anunțat că Federația Rusă este dispusă să aloce Republicii Moldova un lot de 180.000 de doze de vaccin Sputnik V, dintre care 60.000 vor fi repartizate regiunii transnistrene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost anunțată urmare a întrevederii cu adjunctul administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak.

„Conducerea Federației Ruse a luat decizia să ofere Chișinăului 180.000 de doze de vaccin Sputnik V în calitate de ajutor umanitar, dintre care 60.000 de doze sunt destinate regiunii transnistrene. Se preconizează că primele partide vor ajunge în Chișinău în zilele apropiate.

Pe lângă aceasta, eu am informat partenerii ruși că partea moldovenească este gata să achiziționeze în regim de urgență a unui lot de 500.000 de doze de vaccin în cadrul procedurii de achiziții publice lansate de Guvernul Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Federația Rusă a anunțat autoritățile moldovenești despre „disponibilitatea de a oferi Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button