fbpx

video | Deși nu are atribuții, Dodon afirmă că a discutat la Moscova despre achiziția Sputnik V. „Suntem gata să procurăm 500.000 de doze”

Deși nu mai are atribuții în administrația publică, Igor Dodon afirmă că a negociat cu Dmitry Kozak livrarea Sputnik V în Republica Moldova. Potrivit lui, Guvernul este gata să cumpere 500.000 de doze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a menționat că 180.000 de doze, inclusiv 60.000 pentru Transnistria, vor ajunge în țara noastră în aprilie mai. Dozele de ser care s-ar planifica să fie achiziționate ar urma să fie livrate, la fel, începând cu luna mai.

„Știu că așteptați cu nerăbdare Sputnik V. V-am promis că vaccinul va veni. Decizia a fost luată de domnul Putin, la solicitările mele de anul trecut în calitate de președinte și la solicitarea doamnei Greceanîi, pe care a transmis-o în luna februarie.

De asemenea, am discutat cu partea rusă procesul de achiziționare a vaccinului, pentru că noi am lansat o procedură… Guvernul Republicii Moldova a lansat o procedură de cumpărare din contul statului. Am spus că partea modovenească, adică noi, suntem gata să cumpărăm 500.000 de doze a vaccinului Sputnik V și să plătim banii. Banii sunt în buget”, a relatat Dodon.

Amintim că, anterior, Guvernul a lansat o licitație pentru a procura 400.000 de doze de ser, cu 70 de milioane de lei. Ulterior, procesul a fost suspendat, apoi reluat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button