fbpx

Guvernul s-a întrunit de dimineață pentru a evita sistarea livrărilor de gaze: Decizia luată

În această dimineață, Guvernul a aprobat proiectul hotărârii privind alocarea mijloacelor financiare și încheierea unei tranzacții, care prevede soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora.

Astfel, pentru evitarea crizei pe piața gazelor s-a decis cesionarea către S.A. „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de SA „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de 1.330.621.613,66 (un miliard trei sute treizeci milioane șase sute douăzeci și una mii șase sute treisprezece lei și 66 bani).

Datoriile au fost formate în perioada anilor 2002-2008, în contul livrării de către SA „Moldovagaz” a gazului natural către SA „Termoelectrica”. Datoriile sunt confirmate prin decizii judecătorești și se află în procedură de executare. În termeni proximi, SA „Energocom” împreună cu SA „Termoelectrica” vor semna un Acord ce va conține graficul de rambursare a creanțelor respective.

Vezi și: Legea bugetului de stat pentru anul 2021, modificată pentru a acoperi datoria Moldovagaz față de Gazprom

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button