fbpx

Gavrilița a dezvăluit circumstanțele în care am putea avea stare de urgență: CNESP va recomanda introducerea măsurii

Natalia Gavrilița afirmă că în Republica Moldova ar putea fi instituită din nou stare de urgență dacă incidența cazurilor de COVID-19 va ajunge la 350 de cazuri raportate la 100.000 de locuitori pentru întreg teritoriul, transmite deschide.md. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul național de radio.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit șefei Executivului, în acesta caz CNESP poate recomanda Guvernului și Parlamentului introducerea măsurii. Chiar și așa, se pare că școlile vor rămâne deschise. Anterior, funcționari din domeniul medical punctat că instituțiile de învățământ vor fi ultimele vizate de restricții.

Oficiala a mai declarat că actualmente se lucrează la un protocol care să stabilească ce se întâmplă dacă un elev din clasă se infectează. Actualmente, în asemenea situații, clasa este plasată în izolare pentru 14 zile.

Autoritățile, însă, nu exclud că vor introduce testare copiilor în prima și a cincea zi de la contact. Potrivit Nataliei Gavrilița, asemenea practică este folosită în mai multe state.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button