fbpx

Găgăuzia: A început vaccinarea, după ce mai mulți medici au refuzat să se imunizeze cu AstraZeneca

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început și în Găgăuzia, transmite presa locală. Se întâmplă după ce, anterior, mai multe cadre medicale au refuzat serul AstraZeneca. La 11 martie curent, medicii au acceptat antidotul și au început să fie imunizați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vaccinarea a început la Comrat, iar cei injectați se află sub supraveghere.

Potrivit autorităților, de la începutul pandemiei, în Găgăuzia s-au înregistrat 5.485 de cazuri de coronavirus, iar 192 de oameni și-au pierdut viața din cauza infecției.

Amintim că marți, 2 martie, a început campania de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova. Pimii cetățeni imunizați au fost medicii aflați în prima linie de combatere a infecției.

De menţionat că cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Ulterior, la Chișinău, au ajuns alte 14.400 de doze de ser AstraZeneca prin intermediul platformei COVAX.

Citește și: Medicii din Comrat și Ceadîr-Lunga refuză să se vaccineze cu AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button