fbpx

doc, update | Medicii din Comrat și Ceadîr-Lunga refuză să se vaccineze cu AstraZeneca

Lucrătorii medicali din Spitalul Raional Comrat refuză să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus cu vaccinul donat de către România AstraZeneca. Asta se arată într-o scrisoare transmisă directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Vasile Guștiuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 18:31) Și medicii din Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia, refuză vaccinarea cu AstraZeneca.

„Administrația vă aduce la cunoștință că personalului spitalului din Ceadîr-Lunga refuză să se vaccineze cu vaccinul AstraZeneca”, se arată în adresarea directorului spitalului, Natalia Popazoglo, către șeful ANSP.

Știrea inițială:

„În prezent în Centrul COVID și în secția terapie intensivă nu sunt lucrători medicali care voluntar ar fi dispuși să se vaccineze cu AstraZeneca. Rugăm să nu distribuiți în instituția noastră vaccinul menționat. În cazul în care vor fi identificați doritori, vă vom informa despre câte doze este nevoie”, se arată în scrisoare.

Totodată, în cadrul conferinței de presă susținută în această seară de Ministerul Sănătății, Adrian Belîi, șeful Departamentului clinic Anestezie și Terapie Intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, susține că procesul de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova este unul voluntar, astfel fiecare are dreptul să aleagă dacă va accepta vaccinarea sau nu.

„Fiecare om are dreptul să decidă pentru sine dacă vrea sau nu să se vaccineze. Medicii, la rândul lor, sunt și ei oameni, dacă cineva refuză, atunci e doar din maximă vigilență. Acești lucrători au trecut prin perioada de pandemie doar prin vigilență maximă, refuzul vaccinului e un drept”, a spus Adrian Belîi.

Amintim că, începând cu marți, 2 martie, a fost dat startul campaniei de vaccinare în Republica Moldova, cu vaccinul AstraZeneca, oferit cu titlu gratuit de către România. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Amintim că sâmbătă, 27 februarie, primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România, au ajuns în Republica Moldova.

Un alt lot de vaccin AstraZeneca ar urma să ajunge curând la Chișinău. Acesta este oferit Republicii Moldova prin platforma internațională COVAX.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button