fbpx

video | Rezultatele primei zile de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova

La Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a început vaccinarea contra COVID-19 la ora 10:00. Doctorii de la terapie intensivă sunt primii beneficiari ai vaccinului care a ajuns în weekend în Republica Moldova.

Ulterior, procesul de imunizare a început și la Spitalul de Urgență din capitală. Presa relata că primele persoane vaccinate vor fi șefii secțiilor de terapie intensivă ale celor două spitale. De asemenea, primele doze de vaccin au ajun și în mai multe spitale raionale.

Autorităţile declară că astăzi, toate dozele au fot distribuite centrelor de vaccinare, iar 751 de medici au fost vaccinaţi până acum.

Începând cu marți, 2 martie, a fost dat startul campaniei de vaccinare în Republica Moldova, cu vaccinul AstraZeneca, oferit cu titlu gratuit de către România. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Amintim că sâmbătă, 27 februarie, primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România, au ajuns în Republica Moldova.

Un alt lot de vaccin AstraZeneca ar urma să ajunge curând la Chișinău. Acesta este oferit Republicii Moldova prin platforma internațională COVAX.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button