fbpx

foto, video | Maia Sandu și Andrei Spînu au vizitat orașele Borodianka, Bucea și Irpin

La invitația președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, alături de vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se află în vizită în Ucraina, informează Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În prima jumătate a zilei ea a vizitat orașele Borodianca, Bucea și Irpin, unde a luat cunoștință de rezultatele agresiunii criminale ale rusiei împotriva Ucrainei, precum și de crimele efectuate de către ocupanții ruși împotriva populației civile din zona respectivă în perioada ocupației.

„Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict”, a comunicat șefa statului în cadrul vizitei.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Menționăm că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează pe 27 iunie, o vizită de lucru la Kiev.

Amintim că și președintele Parlamentului, Igor Grosu, și deputatul Lilian Carp au mers în luna aprilie într-o vizită oficială în Ucraina, la invitația omologului său ucrainean, Ruslan Stefanciuk.

Articole asemănătoare

Back to top button