fbpx

foto | Un lan cu grâu a fost cuprins de flăcări! Au fost distruse peste 18 ha

În după amiaza zilei de 7 iulie, pompierii au intervenit pentru a lichida un focar de ardere a vegetației uscate și culturilor agricole în raionul Anenii Noi, localitatea Puhăceni, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:32. Potrivit primelor informații înregistrate, un lan cu grâu și miriște a fost cuprins de flăcări. La fața locului pentru lichidarea arderii au intervenit pompierii din raionul Anenii Noi, care au stabilit că focul a afectat o suprafață extinsă de vegetație uscată, iar din cauza vântului puternic focarele de ardere s-au răspândit cu repeziciune spre lanurile cu culturi agricole.

În ajutorul pompierilor au venit angajații întreprinderilor agricole cu tehnica acestora din dotare și voluntarii din satul Puhăceni. Arderea a fost lichidată către ora 17:36. Conform IGSU, flăcările au distrus 18 ha de vegetație uscată, 2 ha de miriște de orz și 5 ha de grâu, iar datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate circa 80 ha de grâu.

De la începutul anului au fost înregistrate peste 8501 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise de foc peste 51 mii ha de teren. În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiții de umiditate redusă și vânt.

Focarele de ardere se pot extinde rapid și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectoare locative.

Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button