fbpx

video | Maia Sandu a primit premiul pentru promovarea valorilor europene, la Timișoara

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, este câștigătoarea primului „Premiu Timișoara pentru valori europene”. Distincția, instituită de primăria municipiului Timișoara în 2023, chiar în anul în care orașul a deținut statutul de Capitală Culturală a Europei, și însoțit de o recompensă de 30.000 de euro, își propune să onoreze ”personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Îl consider nu atât o recunoaștere personală, cât mai ales o apreciere pentru modul în care cetățenii Republicii Moldova își apără dreptul de a trăi în libertate, pace și democrație, un drept pentru care de aproape doi ani vecinii și prietenii noștri din Ucraina fac niște sacrificii pe care cu greu le putem descrie în cuvinte”, a declarat șefa statului la Gala de decernare a premiului desfășurată la Cinema Timiș.

„Un premiu pentru valori europene este o oportunitate să discutăm despre pericolele asupra acestora și despre cât de ușor le putem pierde. Un război la hotarul nostru părea incredibil acum câțiva ani, dar iată că dreptul internațional a fost încălcat, granițele nu au contat, iar valorile europene, valorile umane au fost călcate în picioare. Populismul și minciuna devin tot mai atractive pentru unii cetățeni dezamăgiți și pun în pericol valori importante: dezbaterea, încrederea în instituții și unii în alții”, a subliniat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Timișoara, România, în perioada 12-13 ianuarie, la invitația primarului Dominic Fritz.

Articole asemănătoare

Back to top button