fbpx

foto | Poliția de Frontieră a primit în dotare mașini noi. Vehiculele pot fi exploatate în condiții de teren pe parcursul întregului an

Parcurile auto ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal s-au completat cu câte trei vehicule care pot fi exploatate în condiții de teren pe parcursul întregului an. Donația vine din partea Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceremonia de predare a autoturismelor a avut loc în incinta sediului central al Poliției de Frontieră al Moldovei, în prezența șefului EUBAM Slawomir Pichor, șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și directorului interimar al Serviciului Vamal Iurie Ceban.

În acceptarea celor trei vehicule, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a apreciat cooperarea cu EUBAM, exprimându-și dorința ca asistența acordată Poliției de Frontieră să aducă în continuare rezultate concrete.

Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, și-a exprimat convingerea că „această donație ne va ajuta în continuare să prevenim și să combatem eficient eventualele amenințări, prin sporirea capacităților noastre operaționale din cadrul misiunilor de supraveghere, desfășurate de subdiviziunile specializate ale Vămii”. 

La rândul său, Slawomir Pichor a subliniat faptul că aceste vehicule vor fi utile atât Poliției de Frontieră, cât și Serviciului Vamal, inclusiv vor spori capacitatea de combatere a criminalităţii transfrontaliere într-o gamă largă de condiții.

Precizăm că, acum câțiva ani, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au primit spre folosință alte loturi de automobile din partea EUBAM. La fel, Misiunea continuă să ofere zilnic recomandări polițiștilor și ofițerilor vamali de la frontiera moldo-ucraineană privind controalele la frontieră, procedurile vamale, analiza de risc și măsurile de combatere a criminalității transfrontaliere.

Articole asemănătoare

Back to top button