fbpx

foto | Operațiune SIS pe traseul Bender-Anenii Noi-Chişinău: Oamenii legii au reținut un camion care transporta ilegal țigări în valoare de 1,9 milioane de lei

În procesul investigării schemelor de contrabandă cu produse de tutungerie, care afectează economia naţională, Serviciul de Informaţii şi Securitate a efectuat măsuri speciale de investigaţii ce au condus la reţinerea, pe 17 octombrie, a unui autocamion cu ţigări, fără timbre de acciz. Acesta de deplasa pe traseul Bender-Anenii Noi-Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Operaţiunea a fost realizată în cooperare cu Serviciul Vamal. În cadrul acesteia au fost depistate ţigări disimulate în peretele compartimentului marfar al autocamionului, în cantitate de aproximativ 150 de cutii (1,5 milioane de bucăți), se arată într-un comunicat emis de SIS.

Preliminar, s-a elucidat că marfa provine din regiunea transnistreană, iar ofițerii suspectează că aceasta urma a fi transbordată prin contrabandă spre Uniunea Europeană pentru a fi comercializată pe piaţa neagră. Valoarea estimativă a produselor de tutungerie se estimează la 1,9 milioane de lei. Actualmente, responsabilii întreprind măsuri procesual-penale pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

Articole asemănătoare

Back to top button