fbpx

foto | Cei mai buni profesori și elevi au fost premiați în cadrul Galei Olimpicilor. Care este valoarea premiilor

Marți, 20 decembrie, în cadrul festivității – Gala Olimpicilor 2022, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, au acordat diplome de excelență și premii bănești celor 34 de elevi care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale din acest an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, la eveniment au fost premiați cei 27 de profesori care au contribuit la pregătirea loturilor olimpice naționale delegate în cadrul olimpiadelor și concursurilor regionale și internaționale. Valoarea totală a premiilor oferite elevilor și cadrelor didactice în acest an constituie 710.000 lei.

Prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița a menționat că prin succesele lor olimpicii contribuie la promovarea imaginii țării noastre în lume, fiind exemple de  perseverență și ambiție pentru toți tinerii din Republica Moldova. În același timp, prim-ministra a accentuat că în spatele medaliilor și premiilor stă un efort colosal: ore de muncă petrecute în sălile de studiu, în laboratoare, în fața calculatorului sau la bibliotecă.

Dedicația voastră, a tinerilor, pe care îi premiem astăzi, este dublată și de efortul părinților care vă susțin și care trăiesc alături de voi emoțiile participării la concursuri. În același timp, aceste performanțe nu ar fi fost posibile fără implicarea unor profesori de excepție. Îmi exprim recunoștința pentru munca pe care o depuneți și vreau să vă asigur că veți avea susținerea necesară pentru a continua să formați noi generații de olimpici republicani, naționali și internaționali”, a spus Natalia Gavrilița.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a felicitat elevii olimpici și profesorii prezenți la eveniment, încurajându-i să-și continue drumul spre performanță și rezultate frumoase ce au impact atât asupra traseului propriu, cât și asupra imaginii Republicii Moldova. Totodată, ministrul a menționat că Gala Olimpicilor este unul dintre cele mai importante evenimente pe care Ministerul Educației și Cercetării le organizează în fiecare an.

Gala Olimpicilor, pentru noi toți cei prezenți astăzi în această sală, are o valoare emoțională deosebită. Fiecare dintre noi are o anumită implicare, contribuție la această reușită. Am susținut întotdeauna  stimularea performanței și am pledat pentru meritocrație. Consider că este cea mai valoroasă investiție pe care o putem face cu toții pentru generația tânără”, a subliniat ministrul.

Gala Olimpicilor este o festivitate organizată anual de către Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare în scopul omagierii elevilor care obțin rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale, la disciplinele de studiu, și a profesorilor care contribuie la pregătirea elevilor și la obținerea acestor rezultate.

Ministerul Educației și Cercetării a delegat, în anul 2022, elevii din Republica Moldova pentru participare la 15 olimpiade și concursuri regionale și internaționale care s-au desfășurat în Ungaria, Cipru, SUA, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Turcia, Norvegia, Elveția, China, Armenia, Indonezia, România, Slovenia, Regatul Țărilor de Jos, Ucraina, Columbia.

În acest an, loturile olimpice naționale la matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe, știință și inginerie au reușit să obțină 51 de premii, dintre care 8 medalii de argint, 31 de medalii de bronz, 10 mențiuni de onoare, un loc III și un premiu special.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lista elevilor premianți în cadrul Festivității Gala Olimpicilor 2022, poate fi găsită aici.

Articole asemănătoare

Back to top button