fbpx

foto | Apă-Canal solicită CMC anularea deciziei de majorare a tarifului la apă și canalizare

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” solicită Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să suspende decizia votată anterior cu privire la majorarea tarifului la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Grădinaru, care a publicat rețelele de socializare o scrisoare în acest sens.

Potrivit documentului, Apă-Canal solicită suspendarea procesului de înregistrare a deciziei adoptată de CMC pe 25 noiembrie, în legătură cu necesitatea ajustării tarifelor la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare.

Însă, în timp ce primarul făcea politică, în timp ce consilierii CMC votau o decizie ilegală, pe 25.11.22, Apă-Canal a cerul suspendarea procesului de înregistrare a deciziei adoptate de CMC. Motivul e simplu: pentru ajustarea tarifelor la apă și canalizare trebuie emis avizul de către ANRE prevăzut în la art. 35, alin (6) din legea 303/2013”, a scris Vasile Grădinaru pe rețelele de socializare.

Foto: Vasile Grădinaru
Foto: Vasile Grădinaru

Amintim că membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat vineri, 25 noiembrie, majorarea tarifului la apă și canalizare. Astfel, tariful aprobat de CMC pentru consumatorii casnici este de 22,93 lei metru cub, iar pentru consumatorii non- casnici de 26,58 lei metrul cub.

 

Articole asemănătoare

Back to top button