fbpx

foto | 15 medalii pentru vinurile din R. Moldova la TerraVino

În perioada 12-15 decembrie, în Israel s-a desfășurat concurs internațional de vinuri TerraVino. Republica Moldova a participat cu peste 30 de vinuri și a obținut 15 medalii de aur și argint.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
În cadrul ceremoniei de decernare a medaliilor ambasadorul Alexandr Roitman a subliniat: „Aceste medalii reprezintă o onoare dar totodată și o mare responsabilitate pentru Republica Moldova. Vreau să vă asigur că vinurile moldovenești sunt foarte bune și calitative și vă mai promit că vom crește performanțele vinului nostru. Atât Israelul, cât și Republica Moldova sunt producători de vin, industriile noastre vinicole se completează reciproc, sunt vinuri care deja se regăsesc pe piața israeliană, ne dorim creșterea acestui număr”.
Participarea vinurilor moldovenești la concursul din acest an a fost posibilă datorită sprijinului Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova/USAID, fiind reprezentată de către D.Lazăr. Republica Moldova a fost reprezentată în completul de jurați al concursului de către I.Luca, un cunoscut sommelier din țara noastră.
Foto: Ambasada Republicii Molodva în Israel
Foto: Ambasada Republicii Molodva în Israel
Pentru prima dată în istoria relațiilor bilaterale moldo-israeliene, care în acest an marchează 30 de ani, vinurile moldovenești primesc 15 medalii de aur și argint la unicul concurs internațional de vinuri din Israel – TerraVino.

Articole asemănătoare

Back to top button