fbpx

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, pus sub învinuire penală privind atacul de pe Aeroportul Chișinău

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în dosarul penal privind atacul de pe Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie 2023, soldat cu moartea a două persoane, scrie zdg.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura Generală (PG) a confirmat pentru sursa citată că la 6 martie 2024 procurorii i-au înaintat fostului șef al Poliției de Frontieră învinuirea în dosarul penal privind atacul de pe Aeroportul Chișinău. Mai exact, acesta este învinuit de neglijență în serviciu.

Contactat de sursa citată, Rosian Vasiloi a refuzat să comenteze.

PG a precizat că avocatul lui Vasiloi a depus cerere de ridicare e excepției de neconstituționalitate a unei prevederi legale, fapt care împiedică, momentan, adoptarea unei decizii privind finalizarea urmăririi penale.

Reprezentanții Procuraturii mai afirmă că în cadrul urmăririi penale pornite după atacul de la Aeroport au fost audiați martori și au fost ridicate documente ce au importanță pentru cauza penală.

După incidentul armat de la Aeroport, PG a deschis la 18 septembrie 2023 un dosar penal, singurul bănuit pe acest caz fiind fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. Anunțul despre dosar a fost făcut de însuși Vasiloi, care a mai spus atunci că își ia concediu neplătit pentru o perioadă de 30 de zile, notează zdg.md.

Articole asemănătoare

Back to top button