fbpx

Femeia din Fălești, care a suferit în urma unei explozii luni, a fost transportată de SMURD în capitală. Arsurile i-au afectat 50% din suprafața corpului

Femeia din Fălești, care a suferit în urma unei explozii provocate de scurgeri de gaze luni, a fost transportată de SMURD la Chișinău. Pacienta are arsuri pe 50% din suprafața corpului.

Echipajul aero-medical SMURD Iași a efectuat misiunea în dimineața zilei de marți, 26 ianuarie. Persoana de 64 de ani a fost preluată de medicii și paramedicii români de la spitalul raional Fălești.

Pe parcursul drumului, femeia a fost monitorizată strict de echipa medicală SMURD Iași. Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo la ora 10:55, fiind așteptat de Serviciul Republican Aviasan. Ulterior, pacienta a fost transportată la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru investigații și tratament.

Potrivit Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, aceasta este a doua intervenție aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului 2021. Precizăm că, luni, 25 ianuarie, în urma unor explozii provocate de scurgeri de gaze au avut de suferit doi vârstnici. Este vorba despre femeia din raionul Fălești și un bătrân din Găgăuzia.

Foto: IGSU
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button