fbpx

Există bănuiala că banii vin din Rusia. Șeful Poliției, despre perchezițiile în dosarul finanțării ilegale a partidului „Șansă”

Partidul „Șansă” este suspectat de coruperea alegătorilor și finanțarea ilegală a campaniei electorale cu bani ce ar veni din Federația Rusă, afirmă șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că tranzacțiile financiare sunt gestionate de un grup criminal organizat și că organele de anchetă constată un fenomen amplu, pe întreg teritoriul republicii, de finanțare ilegală a campaniei electorale, coruperea alegătorilor, falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea de candidați „independenți”, dar care de fapt sunt promovați de un partid.

Potrivit lui Cernăuțeanu, banii aduși ilegal în R. Moldova ar fi fost camuflați drept donații: „Acești bani sunt pentru cumpărarea alegătorilor și fraudarea procesului electoral. Modul de camuflare a finanțării unui partid – acolo unde persoana doar participa cu semnătura. Persoana era rugată să aducă veniturile legale ca să aibă acoperire în listele de finanțare pentru partidul politic respectiv”.

„În cazul pensionarilor, aceste sume declarate ca donații figurau până la 2000 de lei, în cazul persoanelor angajate în câmpul muncii suma indicată ca donație depășea 9.000 de lei. Acest lucru de fapt este o curată amăgire, camuflare și o formă de spălare a banilor prin intermediul acestor persoane, fapt probat prin acțiunile de documentare”, a spus șeful IGP.

Totodată, potrivit acestuia, „în cazul mai multor candidați așa-ziși independenți a fost demonstrată implicarea directă și subordonată a partidului „Șansă”, unde listele și completarea semnăturilor prin falsificare demonstrată în urma ridicării probelor, probe realizate inclusiv de reprezentanții acestui partid în interesului așa-numitului candidat independent”.

Vezi și: video | Imagini cu camera ascunsă și rezultatele perchezițiilor în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șansa”

Reacția partidului „Șansă”: un fake rușinos

„Sandu-PAS trec la măsuri extreme. Acum, partidului „Șansă” i se atribuie o conversație telefonică dubioasă și alte înregistrări audio și video. Nu avem niciun dubiu că este vorba de o farsă a partidului de guvernământ. Nu este altceva decât o găselniță și un fake rușinos. Suferind eșec în campanie, guvernarea se agață de ultimul fir de ață și încearcă să defăimeze toată lumea, pentru a ieși cu fața curată. Nu le va merge. Poporul Moldovei nu se va lăsa dus de nas. Să nu spere”, este reacția liderului partidului „Șansă”, Alexei Lungu, la informațiile făcute publice de oamenii legii.

Articole asemănătoare

Back to top button