fbpx

Ex-vicepremier pentru Reintegrare, despre afirmațiile unui general rus privind Transnistria: „Văd intimidare mai mult decât amenințare”

Ex-vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, și-a exprimat opinia referitor la afirmațiile lui Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, care a declarat că prin controlul sudului Ucrainei, Rusia va avea un alt coridor spre auto-proclamata republică separatistă Transnistria de pe teritoriul Republicii Moldova. Politicianul susține că declarația sună mai mult a intimidare decât a amenințare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În toată istoria asta cu a doua fază a „operațiunii militare speciale” și asigurarea „ещё одного выхода в Приднестровье” (încă o ieșire spre Transnistria) în primul rând mă întreb care e „prima ieșire”? În al doilea rând văd aici intimidare mai mult decât amenințare. Și nu în ultimul rând Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova ar putea să-i facă viză Ambasadorului Vasnețov, ca sa fie în fiecare zi aproape pentru a prelua note de protest”, scrie Flenchea pe Facebook.

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse. În acest context, MAEIE a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus.

De asemenea, Biroul politici de reintegrare a infirmat declarațiile Armatei ruse privind existența unor pretinse cazuri de încălcare a drepturilor vorbitorilor de limba rusă în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Autoritățile susțin că afirmațiile de acest gen sunt nu numai inacceptabile, dar și neîntemeiate, întrucât conduc la sporirea tensiunii și neîncrederii în societate.

Articole asemănătoare

Back to top button