fbpx

Ministerul de Externe, despre declarațiile unui general rus privind Transnistria: „Nefondate și contradictorii”. Ce i s-a transmis ambasadorului

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse. În acest context, MAEIE a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă.

Amintim că vineri, 22 aprilie, Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei a declarat că prin controlul sudului Ucrainei, Rusia va avea un alt coridor spre auto-proclamata republică separatistă Transnistria de pe teritoriul Republicii Moldova, acolo unde, potrivit lui, ar exista dovezi că „populația vorbitoare de limbă rusă este oprimată”.

De asemenea, Biroul politici de reintegrare a infirmat declarațiile Armatei ruse privind existența unor pretinse cazuri de încălcare a drepturilor vorbitorilor de limba rusă în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Autoritățile susțin că afirmațiile de acest gen sunt nu numai inacceptabile, dar și neîntemeiate, întrucât conduc la sporirea tensiunii și neîncrederii în societate.

Articole asemănătoare

Back to top button