fbpx

Ex-avocatul lui Filat propune introducerea pedepsei prin cauțiune pentru corupți: Să achite 10-20 de milioane de euro, să nu trebuiască să le plătim noi hrana din pușcărie

Igor Popa, fostul avocat a lui Vlad Filat, propune introducerea pedepsei prin cauțiune pentru persoanele condamnate în dosare de corupție. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la canalul TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Juristul s-a referit, în context, la practica europeană și cea americană. Potrivit lui, ar fi binevenită o asemenea abordare și în cazul politicienilor din Moldova, ținând cont de faptul că, actualmente, statul ar cheltui aproximativ 5000 de lei lunar pentru întreținerea unui deținut în penitenciar, în sumă fiind incluse hrana, paza, patul, dar și alte necesități. Pe de altă parte, potrivit lui Igor Popa, pentru un copil orfan s-ar cheltui 2000 pe lună.

„De ce să-i trimiți pe oamenii care au furat în pușcărie? Trebuie să le ceri o cauțiune destul de mare, așa cum se face în America. 10-20 de milioane de euro și nu trebuie băgat în pușcărie, pentru că acolo îi plătim hrană, cazare gratuită, pază și așa mai departe. Voi știți că în Republica Moldova pentru un deținut se cheltuie 5000 de lei? Și pentru un copil de la internat se cheltuie 2000 de lei. De ce trebuie noi să întreținem acești oameni în pușcărie, dacă putem să le cerem o cauțiune. Să plătească și să stea la libertate”, a declarat Igor Popa.

Amintim că, anterior, fostul avocat a lui Vlad Filat a făcut mai multe declarații „răsunătoare” referitoare la perioada în care ex-premierul s-a aflat în penitenciar. Ca urmare, liberal-democratul a infirmat cele spuse de jurist și l-a acuzat că „l-ar fi vândut lui Plahotniuc”.

 

Articole asemănătoare

Back to top button