fbpx

Două profesoare ar fi pretins bani de la studenți pentru a le mări notele: Circa 16.000 de euro, găsiți la domiciliile suspectelor

Două profesoare de la un colegiu din capitală au fost escortate și audiate de ofițerii CNA. Acestea sunt suspectate că ar fi pretins și perceput bani de la studenți pentru a le mări notele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bănuitele au fost documentate mai mult timp de către oamenii legii. În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că acestea primeau bani de la elevi pentru a determina alți profesori să le acorde note majorate sau pentru a nu-i lăsa cu restanțe la unele discipline.

Transmiterea banilor a fost documentată cu mijloace speciale, iar oamenii legii au constatat primirea sumei de 10.000 de lei. Totodată, procurorii anticorupție au efectuat percheziţii la domiciliile bănuitelor și au ridicat de la una dintre ele 12.000 de euro, iar de la cealaltă 4000 de euro. La fel, au fost găsite înscrisuri de ciornă, inclusiv liste ale elevilor cu menţionarea sumelor de bani primite și notelor pentru fiecare în parte.

Actualmente, profesoarele sunt cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă o amendă în mărime de până la 300.000 de lei sau de la trei la șase ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button