fbpx

Dosarul Energocom: Ședința în care Igor Dodon urma să fie audiat, amânată. Precizările Procuraturii

Ședința în cadrul căreia președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, citat la Procuratura Generală (PG) pentru a fi audiat în dosarul penal privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom, a fost amânată. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media de la PG.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Actiunile de urmarire planificate pentru luni 27.12.2021, ora 09:00, cu participarea domnului Igor Dodon au fost amânate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. Prin urmare, acțiunile de urmărire penală urmează a fi efectuate la 29 decembrie 2021, ora 11:00”, ne-a declarat Mariana Cherpec.

Amintim că zilele trecute Igor Dodon, spunea că va discuta cu procurorii în privința dosarului Energocom. Acesta a calificat învinuirile ce i se aduc drept o tentativă disperată a guvernării de a-i intenta dosare penale cu orice preţ, menționând că nici nu ține minte ce s-a întâmplat în 2008, întrucât au trecut 13 ani de atunci.

Igor Dodon a fost citat marți, 21 decembrie, la PG, fiind așteptat la 27 decembrie pentru a fi audiat în cauza penală privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom.

De asemenea, ex-președintele Republicii Moldova a venit cu o reacție privind citarea, susținând că aceasta ar fi de fapt o fumigenă lansată de guvernare, pentru a distrage atenția populației privind situația din țară, dar și pentru a-l intimida.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button