fbpx

Dodon, despre citarea la Procuratura: Guvernarea nu mai știe ce să inventeze pentru a distrage atenția cetățenilor de la eșecuri

Fostul șef al statului și actualul președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a venit cu o reacție privind citarea la Procuratura Generală (PG) pentru a fi audiat și recunoscut ca bănuit în dosarul penal privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, acesta nu a primit încă vreo citație, iar dacă va primi una se va prezenta la Procuratură. Totodată, Dodon susține că subiectul nu conține nimic incriminator la adresa sa.

„Vă anunț că oficial nu am primit niciun fel de citație. Iar dacă voi primi, la sigur mâ voi prezenta.
Tot aici vă anunț că subiectul Energocom, despre care se vorbește, are deja vreo 13 ani vechime (din anii 2008-2009), a fost demult analizat din toate unghiurile și consumat, acest subiect nu conține absolut nimic dubios și incriminator în privința mea personal. S-a încercat și pe timpul statului capturat de Plahotniuc, pe timpul AIE1 și AIE2 sa fie plămădit ceva din acest caz. E un subiect la fel de steril ca acuzația că aș fi ocupat nelegal funcția de Președinte al Federației de Șah, concomitent cu cea de șef de stat. Toate însă au fost puse la locul lor, totul a fost conform legii”, scrie Dodon pe Facebook.

De asemenea, politicianul mai menționează această citare ar fi de fapt o fumigenă lansată de guvernare, pentru a distrage atenția populației privind situația din țară, dar și pentru a-l întimida.

„Vreau să vă asigur că acest subiect cu citația la Procuratură e o fumigenă lansată în mass-media, fiindcă azi guvernarea nu știe ce să mai inventeze pentru a distrage atenția cetățenilor de la tarife, eșecuri, prețuri mari, alegeri antidemocratice la Bălți și căderea PAS-ului în sondaje. În curând revin la Chișinău, sunt într-o deplasare de serviciu de o zi peste hotare, și voi da comentarii mai desfășurate pe situația din țară, despre cât de grav degradează lucrurile și cât de fierbinte politic va fi primăvara care vine. Dacă cineva crede ca prin astfel de show-uri se va distrage atenția oamenilor de la sărăcie, creștereade prețuri și tarife, capturarea instituțiilor de stat … greșește. Încercarea de a mă intimida nu va avea sorți de izbândă”, se mai arată în postarea lui Igor Dodon

Amintim că marți, 21 decembrie, Igor Dodon a fost citat la PG, fiind așteptat la 27 decembrie pentru a fi audiat în cauza penală privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button