fbpx

ultima oră | Dodon, chemat la Procuratură și recunoscut ca bănuit într-un dosar penal

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală (PG) pentru a fi audiat și recunoscut ca bănuit într-un dosar penal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale. Potrivit Marianei Cherpec, Dodon este așteptat la PG la 27 decembrie pentru a fi audiat în cauza penală privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom.

Potrivit deschide.md, care citează surse proprii, ar fi vorba de același dosar în care este vizat și fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, căruia la fel i-a fost trimisă o citație pentru a fi audiat și recunoscut ca bănuit.

Anterior, PG a anunțat pornirea unei cauze penale, după ce s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.

Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button