fbpx

Igor Dodon, revenit de la Moscova: „Sunt sigur că vor fi și alte dosare și presiuni”

Preşedintele de onoare al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, spune că va discuta cu procurorii în privința dosarului Energocom. Dodon, venit recent de la Moscova, califică învinuirile ce i se aduc drept o tentativă disperată a guvernării de a-i intenta dosare penale cu orice preţ, menționând că nici nu ține minte ce s-a întâmplat în 2008, întrucât au trecut 13 ani de atunci. Declarațiile au fost făcute joi, 24 decembrie, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la NTV Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„E slută treaba la ei dacă s-au legat de un caz de acum 13 ani, din anul 2008. Un caz de multe ori discutat, analizat inclusiv la Procuratura Generală și s-a adeverit ceea ce noi am tot spus, că acolo nu este nimic absolut. Mă întreabă și jurnaliștii – ce a fost acolo? Dar eu nici nu țin minte ce-a fost cu 13 ani în urmă. Am fost responsabil în acea perioadă de toate relațiile bilaterale cu partenerii strategici importanți. Înseamnă că ați analizat activitatea mea de președinte de 4 ani de zile, nu ați găsit nimic, v-ați legat de ceea ce a fost 13 ani în urmă”, a declarat ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon susține că nu se eschivează să poarte discuții cu reprezentanții Procuraturii Generale.

„Nu mă eschivez de discuții, de colaborare cu procurorii. Eu cred că nu întâmplător au dat această informație, știind că eu sunt la Moscova, eu zbor deschis, ei au informația de la Poliția de Frontieră. Eu risc să presupun că ei sperau că nu mă voi întoarce în țară, ca să spună că am fugit din țară. Au făcut acest lucru fiindcă situația este destul de proastă la actuala guvernare. Sunt sigur că vor fi și alte dosare, presiuni vor fi, fiindcă noi suntem alternativa din capul oamenilor”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că marți, 21 decembrie, Igor Dodon a fost citat la PG, fiind așteptat la 27 decembrie pentru a fi audiat în cauza penală privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom.

De asemenea, Igor Dodon a venit cu o reacție privind citarea, susținând că aceasta ar fi de fapt o fumigenă lansată de guvernare, pentru a distrage atenția populației privind situația din țară, dar și pentru a-l intimida.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button