fbpx

Dodon dă vina pe Plahotniuc în cazul expulzării profesorilor turci: „Erdogan nu mi-a mulțumit atunci mie, ci fostei guvernări”

Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, i-ar fi mulțumit pentru extrădarea celor șapte profesori turci din Republica Moldova nu personal lui Igor Dodon, ci fostei guvernări în frunte cu Vlad Plahotniuc. Despre aceasta șeful statului a declarat în cadrul celei de-a șasea ediții a emisiunii „Președintele răspunde”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Profesorii care activau în aceste licee moldo-turce, pe timpul lui Plahotniuc, au fost luați și expulzați din țară. Apropo, comisiile de anchetă au declarat public că președintele Dodon nu a avut nicio implicare în acest caz. Eu am aflat din presă. De ce a făcut-o Plahotniuc atunci și cum a făcut-o, legal sau ilegal, să se clarifice ancheta. Erdogan a mulțumit autorităților moldovene pentru asta nu lui Dodon. De fapt, a mulțumit guvernului precedent, care a dat curs solicitării președintelui turc. Știu că este dosar penal la Procuratură. Cine a admis anumite ilegalități, lasă se se clarifice”, a declarat șeful statului.

În ceea ce privește solicitarea autorităților de la Ankara privind transmiterea în gestiunea Turciei a rețelei de licee „Orizont” din Republica Moldova, președintele menționează că aceste instituții de învățământ sunt private, iar statul nu poate decide soarta lor.

„Aceste licee sunt proprietate privată. Statul nu se implică, Guvernul și președintele nu se implică. Ce vor, aia fac”, a subliniat Dodon.

Amintim că, în cadrul ultimei vizite pe care președintele Republicii Moldova a avut-o în Turcia, Recep Tayyp Erdogan i-ar fi mulțumit personal pentru colaborare în lupta împotriva organizației teroriste FETO și inclusiv pentru extrădarea celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”. Igor Dodon a evitat atunci să menționeze acest fapt în rezumatul vizitei pe care l-a făcut pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button