fbpx

doc, video | Angajata Curții de Conturi care l-a acuzat pe Marian Lupu de avansuri sexuale afirmă că a fost retrogradată în funcție

Tatiana Vozian, angajata Curții de Conturi, care în aprilie 2023 l-a acuzat pe președintele instituției, Marian Lupu, de „avansuri sexuale”, a anunțat că i s-a propus și a acceptat o funcție „inferioară celei deținute anterior”. Dacă în prezent aceasta ocupă funcția de șefă a Direcției generale metodologie, planificare și raportare a Curții de Conturi, în urma unei decizii interne, a fost retrogradată din funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din 1 iulie curent, Tatiana Vozian va fi șefă a unei alte Direcții – cea de dezvoltare instituțională și metodologie, conform noii structuri organizatorice a Curții de Conturi. Potrivit acesteia, acest lucru presupune și retrogradarea în salariu.

„Despre reforma instituțională a lui Lupu… La exact o lună de la declarațiile mele publice am fost retrogradată în funcție! Am acceptat o funcție inferioară celei deținute anterior de mine, pentru că îmi asum consecințele unui denunț public despre o persoană controversată, dar bine relaționată așa cum este cetățeanul Lupu!

După cum am scris anterior, sunt fidelă Curții de Conturi în sine, dar nu cetățeanului Lupu și nu mă sperie „pedepsele” lui de retaliere!”, a comentat Tatiana Vozian pe o rețea de socializare.

Totodată, aceasta susține că angajatele care au depus plângere pe numele său sunt avansate în funcție, precum și se vor alege cu un salariu mai mare.

Curtea de Conturi neagă acuzațiile

De cealaltă parte, reprezentanții Curții de Conturi susțin că „nu este vorba despre retrogradare”, ci despre „reorganizarea” instituției, făcute în urma unei evaluări internaționale.

Potrivit Violetei Balan, șefa Secției relații externe și comunicare din cadrul Curții de Conturi, 10-12 persoane au rămas fără funcțiile pe care le aveau și li s-au propus alte funcții.

„Este vorba despre reorganizare. Această reorganizare nu este spontană, a fost planificată și este un rezultat al recomandărilor care au fost făcute în cadrul evaluării „peer review”, efectuată de un grup de experți internaționali. Una din recomandări a fost optimizarea. Nu este vorba doar despre doamna căreia i s-a propus acum alt post, este vorba despre 10 – 12 persoane care au rămas fără funcțiile pe care le aveau și li s-au propus alte funcții. Am avut șase direcții generale, una dintre care era Direcția generală metodologie, planificare și raportare și cinci direcții generale de audit. Acum sunt doar trei direcții generale. (…) Din Direcția generală metodologie, planificare și raportare au fost create două structuri mari, care au direcții puțin diferite de activitate și doamnei i s-a propus o funcție. Nu este vorba despre retrogradare”, a declarat Violeta Balan pentru Ziarul de Gardă.

Vezi și: Marian Lupu vrea dezmințiri publice: „Mai are o șansă să încerce să repare răul pe care l-a făcut și mie, și colegilor”

Amintim că o angajată a Curții de Conturi susține că Marian Lupu, președintele instituției, i-ar fi făcut avansuri sexuale. Este vorba despre șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare, Tatiana Vozian.

Angajata susține că „refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi”.

După aceste acuzații, Marian Lupu a anunțat că-și va acționa în judecată subalterna pentru calomnie și defăimare a conducătorului CCRM și, implicit, a instituției per ansamblu.

Amintim că Marian Lupu a preluat funcția de președinte al Curții de Conturi din luna februarie 2019. Tot atunci, el a spus că vrea să facă o pauză de la viața politică, dorindu-și mai multă independență.

Articole asemănătoare

Back to top button