fbpx

doc | Unde putem pleca și unde ne este interzisă intrarea? Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie în contextul pandemiei

Ministerul de Externe a actualizat informațiile referitoare la restricțiile privind accesul moldovenilor în alte țări în contextul pandemiei. Intrarea turiștilor în mai multe țări rămâne interzisă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, potrivit documentului emis, unele state le permit străinilor să intre pe teritoriului lor dacă aceștia au un contract de muncă, permis de ședere sau alte acte corespunzătoare. La fel, conaționalii care au cetățenia unui stat membru al Uniunii europene sunt îndemnați să consulte, suplimentar, consultarea adițională datele operative ale autorităților europene pe platforma Re-Open.

De asemenea, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar contactelor misiunilor diplomatice, Ministerul de Externe comunică despre funcționare unui Centru de Apel. Moldovenii din țară pot apela gratuit la 080090990, iar cei din străinătate trebuie să formeze numărul +37322788722. Operatorii au program de luni până vineri, între 08:00 – 17:00 (ora Republicii Moldova). În afara acestui grafic conaționalii pot expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Vedeți în tabelul de mai jos care sunt statele unde pot pleca moldovenii și în care țări nu au acces.

Alerte de călătorie COVID-19 Moldova – 23.10.2020 by ZUGO on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button