fbpx

doc | Starea de urgență în sănătate publică, anulată într-un raion din R. Moldova. Ce restricții rămân în vigoare

Raionul Nisporeni a renunțat la starea de urgență în sănătate publică. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică locală și intră în vigoare la 25 mai curent. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar și așa, hotărârea stabilește obligativitatea menținerii distanței sociale de un metru, purtarea măștilor cu acoperirea nasului și a gurii, igiena mâinilor, dar și respectarea regimului de autoizolare în caz de infectare.

De menționat este faptul că autoritățile locale au permis  desfășurarea evenimentelor ocazia zilelor mondiale, inclusiv Ziua Copilului – 1 iunie, cu respectarea anumitor restricții.

Evenimentele se vor desfășura în spații deschise, iar în cazul evenimentelor în spațiu închis se va limita numărul participanților astfel ca fiecăruia să-i revină patru metri pătrați.

Desfășurarea evenimentelor culturale se permite în spații deschise – cu prezența spectatorilor și respectarea măsurilor, iar în spații închise – cu prezența a 50% din spectatori.

Evenimentul „Ultimul sunet” se va desfășura în spațiu deschis, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, în grupuri separate cu clasele primare și cele absolvente, fără prezența părinților.

 

Articole asemănătoare

Back to top button