fbpx

doc | Poliția ar fi refuzat să o amendeze pe activista care a huiduit-o pe mama lui Dodon

Inspectoratul de Poliție (IP) Buiucani ar fi concluzionat că activista Maria Olari nu ar fi comis nimic ilegal atunci când a huiduit-o pe mama ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în timp ce se prezenta pentru audieri la Procuratura Anticorupție (PA). Fostul șef de stat a publicat un document semnat de șeful IP Buiucani, Oleg Bîrliba, în care se menționează că în acțiunile activistei nu se prevăd elemente ale contravenției.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Linșajul mediatic și atacul verbal violent la care a fost supusă mama mea în incinta Procuraturii Anticorupție este considerat normal de către organele de drept, care nu au găsit niciun semn de infracțiune aici. Deci orice cetățean poate fi umilit public în incinta Procuraturii sau CNA, fără a putea fi apărat prin lege? Asta e norma în „vremurile bune” sub Maia Sandu și procurora Veronica Dragalin?

Este clar că acest atac a fost nu doar tolerat în incinta Procuraturii Anticorupție, dar și înscenat de procurorii pe caz, agresoarea Maria Olari fiind înștiințată din ajun despre vizita mamei mele. Și e trist că șefa Procuraturii Anticorupție, doamna Dragalin, a început cariera sa prin mușamalizarea acestui caz rușinos, care nu-i face bine nici moral, nici profesional.

Astăzi organele de drept subordonate puterii au comis un nou precedent, care va avea efectul de bumerang împotriva celor care acum sunt la putere și în funcții, dar peste o vreme nu vor mai fi. Și să nu fie de mirare dacă prin ceva similar vor trece și cei care acum sunt la guvernare, iar furia poporului se va năpusti peste ei. Acest precedent nu le va permite să invoce legea, fiindcă ei înșiși își bat joc azi de ea și o anulează”, se arată în mesajul lui Dodon publicat pe rețelele de socializare.

Amintim că mama lui Igor Dodon, Galina Dodon, a fost citată la Procuratura Anticorupție (PA), pentru a i se comunica rezultatul expertizei privind munițiile depistate la domiciliul său de la Sadova. Galina Dodon a fost huiduită de activista civică Maria Olar. Mama fostului președinte a fost numită de activistă hoață, însă nu a reacționat la huiduieli.

Articole asemănătoare

Back to top button