fbpx

doc | Întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de R. Moldova

Guvernul Republicii Moldova a publicat întrebările care se conțin în chestionarul de aderare la Uniunea Europeană, dar și răspunsurile oferite de țara noastră. Potrivit prim-ministrei Natalia Gavrilița, aceste răspunsuri sunt „o radiografie a situației actuale din țară”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gavrilița a adăugat că se poate vedea „munca enormă depusă de funcționarii publici, organizațiile nonguvernamentale și oamenii din diasporă care au asistat la proces”.

„Este important să facem publice cunoștințele care sunt centralizate în răspunsurile la chestionar și să le facem accesibile pentru toți”, a conchis prim-ministra.

579587056 Chapter 01 Free M… by ZUGO

Documentul de mai sus reprezintă primul răspuns din chestionarul privind aderarea la UE. Acesta este completat în limba engleză. Mai multe răspunsuri oferite de țara noastră vedeți AICI. 

Amintim că Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Un moment istoric. Este un pas crucial în drumul vostru către UE. Felicitări Volodimir Zelenski, Maia Sandu și popoarelor Ucrainei și Republicii Moldova. Viitorul nostru este împreună”, a scris înaltul oficial european pe contul său de Twitter.

Vezi și: Reacții oficiale: Sandu, Gavrilița, Grosu și Popescu, despre acordarea a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE

Articole asemănătoare

Back to top button